skip to Main Content
Algemeen: 024 - 84 44 237 Spreekuur: 06 - 23 05 41 48 info@jongbewind.nl
Wat is financiële coaching?

Bij financiële coaching word je gecoacht om op een goede manier je financiën te beheren.

Hoe werkt financiële coaching?

Samen met jou ga ik kijken welke competenties/vaardigheden van financiële zelfredzaamheid je al beheerst en welke je nog moet leren.

Hoe lang duurt financiële coaching?

Dat is afhankelijk van de hoeveelheid competenties je moet leren en is door voor iedereen anders.

Wat is financiële coaching?

Bij financiële coaching word je gecoacht om op een goede manier je financiën te beheren.

Deze coaching richt zich op de alle competenties (je kennis, je vaardigheden en je houding) van financiële zelfredzaamheid, zoals het Nibud ze omschreven heeft. Ofwel je wordt op alle onderdelen van je financiën gecoacht. Dit zodat je in staat bent om zelfstandig en op een goede manier je financiële huishouden te voeren en je niet (meer) in de schulden komt.

Hoe werkt financiële coaching?

Samen met jou ga ik kijken welke competenties/vaardigheden van financiële zelfredzaamheid je al beheerst en welke je nog moet leren. Aan de hand daarvan stellen we een plan op, hoe je die competenties die je nog niet beheerst gaan aanpakken. Omdat iedereen op een andere manier leert, ziet dat plan er voor iedereen anders uit.

Hoe lang duurt financiële coaching?

Dat is afhankelijk van de hoeveelheid competenties je moet leren en is door voor iedereen anders. Sommige zijn met een paar gesprekken en oefeningen klaar en anderen zullen er een paar maanden over doen.

Sommigen zullen niet in staat zijn alle competenties te leren. Als dat het geval is, gaan we kijken of je familie of vrienden hebt, die jou dan voortaan kunnen helpen. We gaan kijken welke competenties je wel kunt en welke hulp je nodig zult blijven houden of dat er altijd een vorm van bescherming (budgetbeheer/bewind) zal moeten zijn.

Je kan natuurlijk wel altijd eerder opzeggen als je dat wilt. Indien er al wel een afspraak gepland staat moet de opzeggen minimaal een week voor die afspraak, anders wordt er een uur in rekening gebracht.

Back To Top